![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Сообщение
#1
|
|
![]() Аромановичок ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 71 Регистрация: 1.2.2009 Из: Івано-Франківськ Пользователь №: 49 Спасибо сказали: 81 раз ![]() |
Ну ось нарешті і мій первісток :girl_pinkglassesf:
![]() Гарячий спосіб. Рецепт: вода - 38% - 190 г каустик - 65,67 г оливка - 43% - 215 г пальма - 25% - 125 г кокос - 10% - 50 г грецький горіх - 10% - 50 г рицинова - 5% - 25 г пережир - авокадо - 7% - 35% Ефірні олії фенхелю, душиці, анісу, базиліку. Колір на перший раз вирішила не робити - спробувати, що і як. Спробувала. І, здається, підсіла - думаю вже про наступне мило, руки сверблять ![]() Тепер про мило. Запах вийшов, звичайно, на любителя (вже потім подумала, треба було цитрусів якихось додати, було б смачніше) - але мені подобається. Милиться - супер, піна м"яка, шовковиста, класно зволожує (навіть чоловік із його сухою вразливою шкірою похвалив). Поки що бруски трохи м"які (я так розумію, через оливкову і рицинову олії), але, думаю, за тиждень-два стануть твердішими. Одним словом, задоволена :give_heart: Щоб двічі не вставати - запитання. От, приміром, робитиму я шоколадне мило холодним способом. І хочу додати трохи шоколадного лікеру. Треба від води віднімати 25% чи менше? І додавати лікер після сліду, чи як? А води всього брати 33%? Дякую! ![]() -------------------- на "ти", будь-ласка :)
|
|
|
![]() |
![]()
Сообщение
#2
|
|
![]() Аромановичок ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 57 Регистрация: 23.5.2009 Из: УкраинаЗапорожье Пользователь №: 340 Спасибо сказали: 22 раза ![]() |
Спасибочки большое за теплые слова!!!
![]() Спирт - вместо коньяка, чтобы мыло дольше было мягкой консистенции после снятия с бани и его можно было как-то оформить, и мед затем же. И в мылки из детского тоже рекомендуют добавлять коньяк и\или мед, чтоб в ложке не застыло. А сахарная пудра - более нежная пена должна по идее быть. Но она и правда нежная, от пудры ли - не знаю. Руки уже чешутся и дальше мыловарить. А вот кто-то считал себестоимость мылка в 100г. Без всяких там изысков и дорогих пережиров? Гривны 2-2,5 если пережир будет оливка? Просто интересно.. |
|
|
![]() ![]() |
Текстовая версия | Сейчас: 19.9.2025, 11:21 | ![]() |